Overblijven

Op 25 mei 2018 is de AVG-wetgeving van kracht gegaan. Wij willen u in het kader van de veiligheid erop attenderen dat in urgente gevallen, het hoofd van de overblijf bij de directie uw telefoonnummer kan opvragen, wanneer uw kind die dag overblijft. Indien u dit niet wenst, dan kunt u dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het overblijven op onze school wordt verzorgd door T.S.O. 'De Meulenrakkers'. Tussen de middag blijven er per dag ongeveer 110 kinderen over. Deze groep wordt verdeeld in drie groepen te weten:

De kleuters
Zij zitten in het vrijstaande lokaal bij de kleuters en worden begeleid door drie overblijfkrachten. De moeders halen de kleuters in de klas op en controleren middels een lijst die de juf heeft ingevuld welke kinderen die dag over moeten blijven. Als extra controle worden alle kinderen geteld en bij twijfel worden de namen opgenoemd. Na het eten gaan zij samen met de overblijfkrachten naar hun eigen kleuterspeelplaats. Om 12.45 uur worden de kleuters nogmaals gecontroleerd voor de taak op het plein van de overblijfkrachten wordt overgenomen door de leerkrachten.

Groepen 3 en 4
De kinderen worden eveneens opgehaald uit de klas en eten in de aula. Zij zitten aan één kant van de zaal bij elkaar en worden door 2 overblijfkrachten opgevangen en begeleid. Ook deze kinderen worden middels de overblijflijst gecontroleerd. Na het eten worden zij naar buiten begeleid naar de grote speelplaats. De overblijfkrachten die bij de bovenbouw staan, houden toezicht.

Bovenbouw, groepen 5 en 6
Deze groepen eten in de aula, gescheiden van de groepen 3 en 4. Ook zij worden door twee overblijfkrachten begeleid. Alle kinderen worden geteld en bij twijfel worden per klas de namen opgenoemd. Als iedereen klaar is met eten, gaan zij onder begeleiding naar de grote speelplaats waar de overblijfkrachten toezicht houden totdat zij door de leerkrachten afgelost worden.

Bovenbouw, groepen 7 en 8
Deze groepen verblijven onder het toeziend oog van twee overblijfkrachten in het handvaardigheidslokaal. Na de lunch begeleiden zij de kinderen naar hun “eigen” plein aan de rechterzijde van de school. 

Tijdens het eten, wordt er desgewenst thee, melk of chocolademelk of ranja geschonken. Ook mogen de kinderen een cup-a- soupje meenemen en er worden stukjes fruit rondgedeeld.

Lees meer...

 

Contactgegevens
 
Meulenberg 6
4641 CL Ossendrecht
 

  0164-672266
demeulenrakkers@lpsnet.nl
  Volg ons

    Wij zijn een school van